Koolborstels voor alternators

Ook koolborstels in een alternator raken soms versleten. Een alternator, ook wel wisselstroomdynamo genoemd, heeft die borsteltjes nodig om energie op de juiste manier te geleiden. Wanneer de koolborstels in de alternator versleten zijn, gebeurt dit niet meer goed. Is dat het geval? Dan is het hoog tijd om de borstels te vervangen. Kies de juiste onderdelen voor de alternator uit ons aanbod en bestel eenvoudig online. Ben je op zoek naar kooltjes voor een dynamo? Kijk dan bij ons assortiment aan koolborstels voor dynamo’s.

Koolborstels voor alternator kopen

De koolborstels in een alternator zijn noodzakelijk om stroom over te brengen op de draaiende as van het mechaniek. Dit zorgt er in een auto bijvoorbeeld voor dat bewegingsenergie van de motor wordt omgezet in elektriciteit en gedeeltelijk wordt opgeslagen in de accu. Kortom, zonder goed werkende koolborstels kan het zijn dat je met je auto op een dag stil komt te staan. Het is dan ook belangrijk om versleten koolborstels in een alternator tijdig te vervangen. 

In ons assortiment vind je koolborstels van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen. De koolborstels voor een alternator van Bosch zijn beschikbaar in sets van twee of vier stuks. Gebruik je een alternator van Denso? Dan vind je kooltjes in sets van twee stuks. 

Welk materiaal koolborstels heb ik nodig?

Koolborstels voor alternators worden gemaakt van ander materiaal dan kooltjes voor andere apparaten of machines. Dit komt onder andere door verschillen in het toerental, de voedingsspanning en de stroom die door de koolborstels in de alternator gaan. De kooltjes worden in de basis gemaakt van grafiet, maar de kwaliteit en verdere samenstelling van het materiaal zijn dus afhankelijk van meerdere factoren. Gebruik je koolborstels in de alternator van het verkeerde materiaal? Dan komen er vonken vrij of raakt de motor zelfs oververhit. Kortom, let bij het kopen van nieuwe koolborstels voor je alternator altijd op het materiaal. Twijfel je? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag aan de beste kooltjes voor jouw apparaten.

Bestel je nieuwe kooltjes nu online!

Heb je de nieuwe koolborstels voor je alternator gevonden? Verzamel dan snel alle producten die je nodig hebt en bestel eenvoudig online. Wanneer je de nieuwe kooltjes voor 16:00 uur bestelt, verzenden we ze nog diezelfde werkdag. Ideaal, want dan kun je weer snel aan de slag met gloednieuwe koolborstels in je alternator!