Koolborstels DeWalt

Koolborstels voor DeWalt zijn van essentieel belang om de motor van je DeWalt gereedschap op volle toeren te laten draaien. De koolborstels geleiden elektriciteit en zijn de verbinding tussen het statische en roterende deel van de motor. Door die geleiding gaat de motor van je DeWalt gereedschap draaien. Koolborstels voor DeWalt zijn er in allerlei soorten en maten. Van blazers en boormachines tot schaafmachines en schroevendraaiers, de juiste DeWalt koolborstels voor jouw gereedschap vind je in ons assortiment.

Hoe werken koolborstels voor DeWalt?

Koolborstels voor DeWalt zijn aangebracht op het vaste deel van de motor. Daar zorgen ze voor de geleiding van elektriciteit en worden ze tegen de commutator, het draaiende deel, gedrukt. Dit maakt dat de DeWalt koolborstels in de loop van de tijd slijten. Zijn de koolborstels versleten? Dan stopt de motor met draaien en stopt je DeWalt gereedschap met werken. Wanneer de koolborstels voor DeWalt versleten zijn, kan het apparaat gaan vonken en beschadigd raken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de versleten koolborstels in je DeWalt gereedschap tijdig te vervangen.

Soorten DeWalt koolborstels

In ons assortiment vind je allerlei soorten koolborstels voor je DeWalt apparatuur. Of je nu een professional in de bouw of een huis-tuin-en-keukenklusser bent, bij Koolborstels.nl is er voor iedere DeWalt gebruiker een passende oplossing. Zo vind je in ons aanbod koolborstels voor DeWalt met en zonder connector, stroomdraad of veer en kun je filteren op allerlei afmetingen. De koolborstels voor DeWalt zijn beschikbaar in verschillende maten wat betreft de lengte, breedte en diepte. Ook bieden we koolborstels aan met en zonder automatische stop.

Wat doet de automatische stop in koolborstels?

Koolborstels zitten in DeWalt apparaten vast aan het statische deel van een motor en worden tegen de commutator gedrukt. Dat onderdeel draait, waardoor de koolborstels slijten. Zijn de DeWalt koolborstels helemaal versleten? Dan maken ze geen contact meer met de commutator en stopt de motor, en dus het apparaat, na verloop van tijd met draaien. Het kan gebeuren dat bij dit proces vonken vrijkomen en het apparaat beschadigd raakt.

Koolborstels voor DeWalt met een automatische stop zijn gemaakt om deze schade te voorkomen. Bij deze DeWalt koolborstels springt bij hevige slijtage een veertje naar buiten, die ervoor zorgt dat de motor direct stopt met draaien. Dit voorkomt vonken en beschadiging van de DeWalt onderdelen in je apparaat.

Koolborstels voor DeWalt kopen?

Zijn de DeWalt koolborstels in je gereedschap versleten en wil je een nieuwe set aanschaffen? Bij Koolborstels.nl kun je kiezen uit meer dan 800 verschillende koolborstels voor DeWalt apparaten. Gebruik de filteropties op de pagina om snel de juiste koolborstels voor jouw gereedschap te vinden.

Kom je er toch niet helemaal uit? Schakel dan onze keuzehulp in om met het advies van onze deskundigen de juiste DeWalt koolborstels te vinden. Voor verdere vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen. We denken graag met je mee in de zoektocht naar de gepaste koolborstels voor jouw DeWalt apparaten.