Koolborstels voor boormachines

De koolborstels in je boormachine zorgen ervoor dat je apparaat op volle toeren kan draaien. Tijdens het draaien worden de koolborstels zwaar belast, waardoor ze na verloop van tijd versleten zijn. Versleten koolborstels in je boormachine kunnen de motor flink beschadigen, dus het is belangrijk om ze tijdig te vervangen. Ben je op zoek naar de geschikte onderdelen voor je Makita boormachine of passende koolborstels voor je boormachine van Bosch? Dan ben je bij Koolborstels.nl aan het juiste adres. Ook voor boormachines van allerlei andere merken hebben we de juiste koolborstels in huis.

Kies je merk

Alle koolborstels voor AEG boormachines AEG Alle koolborstels voor Atlas-Copco boormachines Atlas-Copco Alle koolborstels voor Bosch boormachines Bosch Alle koolborstels voor Black & Decker boormachines Black & Decker Alle koolborstels voor Casals boormachines Casals Alle koolborstels voor DeWalt boormachines DeWalt Alle koolborstels voor Diamond boormachines Logo of the brand Diamon with text "Catering equipment" Diamond Alle koolborstels voor Dyna boormachines Dyna Alle koolborstels voor Evolution boormachines Logo van het merk Evolution met de tekst "Power tools" Evolution Alle koolborstels voor Fein boormachines Fein Alle koolborstels voor Felisatti boormachines Felisatti Alle koolborstels voor Festool boormachines Festool Alle koolborstels voor Flex boormachines Flex Alle koolborstels voor Hilti boormachines Hilti Alle koolborstels voor Hitachi boormachines Hitachi Alle koolborstels voor Kress boormachines Kress Alle koolborstels voor Makita boormachines Makita Alle koolborstels voor Max boormachines Max Alle koolborstels voor Metabo boormachines Metabo Alle koolborstels voor Milwaukee boormachines Milwaukee Alle koolborstels voor Perles boormachines Perles Alle koolborstels voor Peugeot boormachines Peugeot Alle koolborstels voor Protool boormachines Protool Alle koolborstels voor Rex boormachines Rex Alle koolborstels voor Ridgid boormachines Ridgid Alle koolborstels voor Rupes boormachines Rupes Alle koolborstels voor Ryobi boormachines Ryobi Alle koolborstels voor Skil boormachines Skil Alle koolborstels voor Spit boormachines Spit Alle koolborstels voor Stayer boormachines Stayer Alle koolborstels voor Super Ego boormachines Logo van het merk Super-Ego Super Ego Alle koolborstels voor Virutex boormachines Virutex Alle koolborstels voor boormachines Alle koolborstels voor boormachines

Hoe werken koolborstels in een boormachine?

De koolborstels in een boormachine zijn een onmisbaar onderdeel. Om de elektromotor in je boormachine te laten draaien, moet de stroom vaak van richting veranderen. De koolborstels in je boormachine spelen hierbij een belangrijke rol. Ze geleiden namelijk elektriciteit door wrijving met de commutator en zorgen er zo voor dat je boormachine draait. Of je nu een schilderijtje wilt ophangen of een gigantisch gat moet boren: zonder koolborstels in je boormachine is er geen beginnen aan. Door de constante wrijving slijten de koolborstels in je boormachine, waardoor de elektromotor na verloop van tijd stopt met draaien.

Wanneer moet ik koolborstels in een boormachine vervangen?

Versleten koolborstels in je boormachine kun je herkennen aan een knetterend of haperend geluid. Gaat de motor van je boormachine steeds langzamer draaien of stopt hij er uiteindelijk helemaal mee? Dan is het waarschijnlijk niet nodig om meteen een nieuw apparaat aan te schaffen. Het vervangen van de koolborstels in je boormachine kan een snelle en goedkope oplossing zijn.

Hoe vervang ik de koolborstels in mijn boormachine?

De koolborstels in je boormachine zijn versleten en moeten worden vervangen. Wat nu? Het plaatsen van de koolborstels in je boormachine vereist enige technische handigheid, maar is gelukkig geen hogere wiskunde. In zeven eenvoudige stappen kun je binnen een paar minuten de koolborstels in je boormachine vervangen:

  1. Zorg om te beginnen dat de boormachine uit staat.
  2. Draai dan de schroeven van de behuizing los en pak de behuizing eraf.
  3. Wip de koolborstelhoudertjes open met de platte kant van een schroevendraaier.
  4. Nu kun je de oude koolborstels uit de boormachine pakken of trekken.
  5. Plaats de nieuwe koolborstels in de houder op dezelfde manier als de oude koolborstels in je boormachine zaten.
  6. Maak waar nodig wat schoon, zodat er geen vuil in de motor zit.
  7. Plaats de behuizing terug op de boormachine en schroef vast. De koolborstels in je boormachine zijn vervangen en je boormachine kan weer op volle toeren draaien!

Bestellen bij Koolborstels.nl

De nieuwe koolborstels voor je boormachine bestel je snel en eenvoudig bij Koolborstels.nl. Bestel je bij ons, dan heb je altijd koolborstels van goede kwaliteit. We verzenden de koolborstels voor je boormachine binnen één werkdag en leveren die ook nog eens gratis bij je thuis of op je werk af. We hebben bijna 3000 koolborstels voor boormachines in ons assortiment, zodat je altijd de geschikte koolborstels voor je boormachine kunt vinden. Zo kun je in een mum van tijd weer naar hartenlust boren. 

Keuzehulp voor koolborstels in een boormachine

Zie je na al deze informatie over koolborstels in een boormachine door de bomen het bos niet meer? Dan helpen we je graag. Gebruik bijvoorbeeld onze keuzehulp, waarmee je alle relevante informatie over de koolborstels in je boormachine naar ons kunt sturen. Onze deskundige medewerkers gaan voor je aan de slag en helpen je met het vinden van de geschikte koolborstels voor jouw boormachine. Heb je andere vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met persoonlijk advies.