Koolborstels Festool

Koolborstels voor Festool zijn van essentieel belang om je apparaten goed te laten werken. Ze zorgen voor een goed werkende elektromotor door de geleiding van elektriciteit. Of je nu op zoek bent naar vervanging voor je boormachine, zaag of slijpmachine, wij hebben de juiste koolborstels voor je Festool apparaat in huis. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment en gebruik de filters om je zoekopdracht specifieker te maken. Je hebt de keuze uit tientallen koolborstels voor Festool, zodat je een geschikte set koolborstels kunt vinden voor al je apparaten.

Koolborstels Festool

De koolborstels in een Festool apparaat zijn onmisbaar voor een goede werking van het gereedschap. Om de motor van de apparaten te laten draaien, is geleiding van stroom nodig. De koolborstels voor Festool zorgen hiervoor, door het constante contact dat ze maken met de commutator in de motor. Op den duur slijten de koolborstels in het Festool apparaat en zijn ze toe aan vervanging.

Op Koolborstels.nl kun je terecht voor nieuwe koolborstels voor al je Festool apparaten. Van schuur– en freesmachines, tot scharen en polijstmachines: je vindt de geschikte koolborstels voor Festool in ons assortiment.

Soorten Festool koolborstels

In ons assortiment vind je bijna vijftig verschillende koolborstels voor je Festool apparaten. Ieder apparaat vereist een ander soort koolborstels, omdat onder andere de hardheid van het materiaal verschilt. Daarnaast kan het zijn dat de koolborstels voor een Festool zaag andere afmetingen hebben dan voor een freesmachine. Om het zoeken tussen al deze verschillende Festool koolborstels makkelijker te maken, kun je op de pagina filteren op verschillende eigenschappen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of de koolborstels voor je Festool apparaat wel of geen automatische stop moeten hebben en hoe breed, diep en lang ze moeten zijn. Heb je de geschikte koolborstels voor je Festool apparaat gevonden? Dan is het tijd om de oude koolborstels eruit te halen en de nieuwe te plaatsen.

Zelf koolborstels vervangen

Het vervangen van de koolborstels in een Festool apparaat lijkt misschien een lastige opgave, maar met enige technische ervaring is de klus zo geklaard. Voor het vervangen van de koolborstels heb je niet veel nodig. Met alleen een schroevendraaier om het apparaat te openen kom je namelijk al een heel eind. Het kan handig zijn om een tang bij de hand te hebben om de bedrading rondom de Festool koolborstels los te maken. Voor het verwijderen en bevestigen van de koolborstels in het Festool apparaat heb je meestal geen speciaal gereedschap nodig. Wil je hier zelf mee aan de slag? Ons stappenplan helpt je op weg bij het vervangen van de koolborstels in je Festool apparaat.

Koolborstels keuzehulp

Ben je op zoek naar koolborstels voor je Festool gereedschap, maar kom je er niet helemaal uit? Via onze keuzehulp kun je onze medewerkers inschakelen. Zij gaan met de door jou ingevoerde gegevens aan de slag om de geschikte Festool koolborstels te vinden. Staan ze niet in ons assortiment? Dan kun je de koolborstels op maat laten maken. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op. We helpen je graag verder met persoonlijk advies.