Koolborstels AEG

De koolborstels in AEG apparaten spelen een cruciale rol bij het overbrengen van stroom naar de motor. Dit is essentieel voor een goede werking van de apparaten. Zonder goed functionerende AEG koolborstels kan de motor slijtage oplopen, gaan vonken en uiteindelijk helemaal uitvallen. Het is dan ook belangrijk om de koolborstels in je AEG apparaten tijdig te vervangen om de levensduur van de apparaten te verlengen. Of je nu op zoek bent naar koolborstels voor je AEG boormachine, heggenschaar of stofzuiger, bij Koolborstels.nl vind je geschikte koolborstels van goede kwaliteit voor allerlei apparaten.

Soorten koolborstels voor AEG apparaten

De koolborstels in AEG apparaten hebben veel verschillende eigenschappen. Ieder apparaat heeft namelijk koolborstels met andere afmetingen, materialen en kenmerken nodig om optimaal te functioneren. Zo zitten in een boormachine AEG koolborstels met kleinere afmetingen dan in een wasmachine. Daarnaast vind je in ons assortiment koolborstels met of zonder automatische stop. Zijn de koolborstels in je AEG apparaat versleten? Dan kan het zijn dat de motor gaat vonken en de machine beschadigd raakt. Door de automatische stop in AEG koolborstels stopt de motor bij te veel slijtage met draaien, wat voorkomt dat de motor beschadigt.

Hoe kies je de juiste AEG koolborstels?

Met al die verschillende soorten koolborstels voor AEG apparaten kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden. Met de filters op onze pagina maken we die zoektocht iets makkelijker voor je. Kies bijvoorbeeld of je koolborstels met of zonder veer, automatische stop, stroomdraad of connector wilt en geef aan wat de afmetingen zijn.

Kom je er ondanks, of juist door, het grote aanbod niet helemaal uit en kun je de juiste koolborstels voor je AEG apparaat niet vinden? Gebruik dan onze keuzehulp. Vul een paar gegevens in en onze medewerkers gaan direct voor je aan de slag om de geschikte AEG onderdelen te vinden voor je apparaat. Mochten de koolborstels niet in ons assortiment staan, dan kun je ze speciaal op maat laten maken. Dit kan al vanaf een afname van twaalf stuks.

Zelf koolborstels vervangen in 7 eenvoudige stappen

Je hebt de nieuwe koolborstels voor je AEG apparaat in huis en wilt de oude vervangen. Hoe doe je dat? Enige technische ervaring kan van pas komen, maar gelukkig is het zelf vervangen van de koolborstels geen ingewikkelde klus. Zorg dat je een platkop en kruiskop schroevendraaier in de buurt hebt. Meer is niet nodig. Volg deze zeven stappen en vervang binnen 10 minuten de AEG koolborstels in je apparaat.

  1. Zet altijd eerst het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  2. Draai de schroeven los of haal de klemmen van de behuizing van het AEG apparaat af en pak de behuizing eraf.
  3. De AEG koolborstels zitten meestal in houdertjes. Wip deze los met de platte kant van een schroevendraaier.
  4. Kijk goed hoe de koolborstels in de houders zitten. De nieuwe borstels moeten namelijk op dezelfde manier geplaatst worden. Haal nu de oude koolstofborstels uit de houders.
  5. Zet de nieuwe AEG koolborstels in de houders. Plaats ze op dezelfde manier als de oude koolstofborstels gemonteerd waren.
  6. Zie je stof of vuil in of rondom de motor? Maak dat dan even schoon.
  7. Plaats de behuizing terug op het apparaat en zet of schroef vast. Met de nieuwe koolborstels voor AEG in je apparaat kun je weer naar hartenlust klussen!

Ook het vervangen van de koolborstels in je wasmachine is een koud kunstje met behulp van ons stappenplan.

Koolborstels bestellen

Door te kiezen voor koolborstels voor AEG van hoogwaardige kwaliteit, gaan je apparaten en machines langer mee en voorkom je ernstige slijtage van de motor. De AEG koolborstels die je bij Koolborstels.nl bestelt, verzenden we al binnen één werkdag. Door onze snelle en betrouwbare levering kun je in een mum van tijd weer verdergaan met je werkzaamheden. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag bij je zoektocht naar de beste koolborstels voor AEG.